Sekiranya anda melihat...mendengar... dan merasai kehadirannya... Itulah.. "PENA AGENOZ BERBISIK"...

USAH BIARKAN HIDUP ANDA DISELUBUNGI 'PERSEPSI'

Monday, November 15, 2010

Ceramah PAS...Antara Kebatilan dan Kefasikan

PAB percaya...Kebiasaannya Ceramah PAS akan mendapat sambutan dari orang ramai terutamanya masyarakat kampung dan luar bandar...


TETAPI PERNAHKAH KITA BERTANYA
APAKAH SEBAB UTAMA KEHADIRAN MEREKA DALAM CERAMAH PAS.

PAB ada jawapannya. 
Banyak sebab musababnya...Tapi kita ambil dua (2) contoh sahaja :

FAKTOR SATU
Ceramah PAS kebiasaanya akan dihadiri ramai BADUT-BADUT PAS yang tugasnya mengadu-domba dalam bentuk sinikal dan lawak serius. 
Kebanyakan mereka yang hadir bukan teruja hendak mendengar ttg Negara Islam Ala-PAS atau Isu Isle...tapi lebih kepada untuk mendengar Jenaka Neraka BADUT mereka. Siapakah diantara mereka....
 

 
FAKTOR KEDUA
Kempen Anti-Akhbar arus Perdana terutamanya Utusan telah berjaya merasuk jiwa juak-juak PAS nie. Tambahan Ada diantara Penyokong Tegar PAS ini TIDAK MAMPU melanggan Harakah.

Jadi untuk mendapatkan berita terkini TERPAKSALAH DENGAR TEMBERANG dr BADUT-BADUT PAS nie. Yang lebih MENYEDIHKAN ada yg hadir terus-terang kata Ceramah PAS nie sebagai HIBURAN MALAM HARI.


Namun disebalik Ceramah PAS tersebut. Ada perkara yang CUKUP MENJADIKAN MEREKA SEORANG YANG BATIL LAGI FASIK iaitu :

SATU
Menggunakan Mimbar Ceramah PAS untuk MENGKAFIRKAN UMNO & MENGHASUT MENENTANG PEMERINTAH walaupun isu yang dimainkan TENTANG PELAKSANAAN HUDUD ISLAM. 

Ironinya...Bukankah salah satu JENAYAH HUDUD ialah MENENTANG PEMERINTAH ISLAM walaupun pemerintah itu berlaku zalim sekalipun HENDAKLAH TAAT dengan MENEGUR KEMBALI KPD AL-QURAN DAN SUNNAH dan HARAM MEMERANGI MEREKA selagi MEREKA TIDAK MENGISTIHAR DIRINYA KAFIR dan MENYEKUTUKAN ALLAH.

Dengan ayat mudahnya..PAS kata mahu LAKSANA HUDUD ISLAM tetapi mereka sendiri pula YANG MENENTANG ASAS PELAKSANAANNYA.

DUA
Kerana keasyikan berceramah...sampai terlupa untuk AZAN ISYA' (kalau azan pun jam 11 malam....azan isya' jam 11 malam....apa...tak percaya) dan MELAMBATKAN SOLAT. Ini berlalu di kebanyakan surau-surau PAS yang menganjurkan Ceramah PAS (terutamanya di Parlimen Kuala Nerus dan Dungun)

KETIGA
Setiap kali ceramah akan bangkitkan ISU UMNO RASUAH. UMNO KAFIR. UMNO TOLAK HUDUD. Tetapi sehingga kini juak-juak terutamanya org bawahan PAS TIDAK TAU LANGSUNG tentang PELAN INDUK NEGARA ISLAM PAS....

Bagaimana untuk melaksanakannya? Kaedah Pelaksanaan kepada RAKYAT BERBILANG KAUM (Kalau silap perancangan...org cina dan india serta Sabah/Sarawak akan tolak PAS)

KENAPA PAS ENGGAN MENGUSULKAN ISU NEGARA ISLAM KE PARLIMEN?

Sebab PAS sudah SERIK kerana KEBODOHAN MEREKA (PAS) dan KELICIKAN PEMIMPIN UMNO Kelantan. 

Buktinya.... Isu ROYALTI MINYAK KELANTAN.  

Kuli (YM Tengku Razaleigh) seolah-olah MENYOKONG PAS menuntut ROYALTI dan duduk di Mimbar Ceramah PAS dengan tujuan agar Kerajaan PAS mengusulkan isi ROYALTI di DUN Kelantan dan di bawa ke Mahkamah.

PAS yang teruja dengan sokongan Kuli telah membawa usul ke DUN Kelantan dengan harapan UMNO TOLAK USUL sekaligus menambah modal politik untuk melemahkan UMNO Kelantan.

Lebih menariknya...Seolah2 Kuli sdg berkocoh (gaduh) dgn Tok Pa dan Awang Adek. So bertambah yakinlah PAS bahawa UMNO akan TOLAK USUL.

Tetapi Kerajaan PAS kena spin dgn ADUN UMNO apabila mereka BERSETUJU SEBULAT SUARA BAWA USUL ROYALTI KE MAHKAMAH

Kuli berjaya PERANGKAP PAS untuk bawa usul ke Mahkamah

Oleh yang demikian, PAS tidak boleh lagi membawa isu ini di mimbar ceramah seperti sebelum ini sekaligus MENGHALANG PAS menggunakan  ISU ROYALTI yang selama ini telah menjadi duri dan daging kpd UMNO KELANTAN dan menguatkan PAS Kelantan.

Nk dijadikan cerita PRK DUN GALAS di bawah Parlimen Kuli berlaku dan Kuli dilantik sbg Pengarah Pilihanraya PRK Galas

Tok Pa siap sokong KULI lagi. 

So...akhirnya PAS kena SPIN 2 kali dengan Kuli. Kalau anda lupa...bila wartawan tanya pasal ISU ROYALTI..apa jawapan Kuli. PAS tidak dibenarkan bawa isu di mimbar ceramah krn boleh dianggap HINA MAHKAMAH. Akhinya PAS tidak bawa ISU ROYALTI spt mana kemenangan di PRK Manek Urai dan kalah dgn majoriti yg besar. 

So...UMNO memang 3-0 krn isu ini. Oleh yang demikian

PAS TAK NAK JADI BODOH NAK BAWA ISU NEGARA ISLAM KE PARLIMEN KRN BIMBANG KENA SPIN LAGI DENGAN MAINAN LICIK DAN STRATEGI UMNO.

Dan sehingga kini MENGAKTIFKAN KEMBALI SLOGAN NEGARA ISLAM walaupun sudah berulang2 Hj Hadi, N.Ajis, Nizar Komunis menyatakan NEGARA ISLAM TIDAK ADA DALAM PERLEMBAGAAN PAS.

YANG SEDIHNYA PAS TERGAMAK MENIPU saudara seagama dgn slogan tersebut demi KEPENTINGAN POLITIK

So..ayat mudahnya... MELALUI CERAMAH PAS...JELAS MENUNJUKKAN PEMIMPIN PAS FASIK DAN MUNAFIK. 

Berjanji dan terus berjanji dengan RAKYAT di mimbar ceramah nk konon mahu laksana HUDUD.. Tapi hamPAS. RAKYAT KELATE, KEDAH, SELANGOR, PERAK (sebelum BN memerintah semula) dah kena kencing walaupun mereka berkuasa di negeri2 tersebut

PAS SANGGUP JUAL AGAMA ISLAM DEMI SURVIVAL POLITIK MEREKA DAN PERSAHABATAN PAS DENGAN KAFIR HARBI DAPig. MEDAN CERAMAH JADI TIKET AUTOMATIK KE NERAKA.

So.. org muda...KITA PAKAT-PAKAT BENCI PAS kerana siapa yang menyokong perjuangan PAS bermakna anda sebahagian drpada manusia hamPAS.


No comments:

Post a Comment